Parama dėkojame




meksikaAtogrąžų ciklonas „Hilary“ sekmadienį pasiekė Šiaurės vakarų Meksiką ir artėjo prie Kalifornijos.

Perspėjama, kad dėl audros gali kilti gyvybei pavojingi potvyniai paprastai sausringose Pietvakarių JAV.

JAV Nacionalinis uraganų centras pranešė, kad „Hilary“ nusileido Žemutinės Kalifornijos šiaurėje, o jo didžiausias nuolatinis vėjas siekė 100 km per valandą.

„Pirmadienį tikėtini katastrofiški ir gyvybei pavojingi potvyniai Žemutinėje Kalifornijoje ir dalyje Pietvakarių JAV“, – perspėjama.

Pareigūnai pranešė apie mažiausiai vieną žuvusįjį Šiaurės vakarų Meksikoje, į kurią „Hilary“ uraganas atnešė smarkias liūtis ir stiprius vėjus.

Uraganas „Hilary“ buvo sustiprėjęs iki 4-ios kategorijos pagal Saffiro-Simpsono (Safiro-Simpsono) skalę, tačiau slenkant į šiaurę susilpnėjo iki atogrąžų audros.

Nepaisant susilpnėjimo, JAV nepaprastųjų situacijų valdymo tarnybos vadovė Deanne Criswell (Din Krisvel) paragino žmones rimtai vertinti pavojų.

„Uraganas „Hilary“ turės rimtą poveikį ir grėsmę Pietų Kalifornijai“, – sakė ji per CNN.

„Labai pavojinga audra“

Meksikoje vienas žmogus žuvo, kai potvynis nunešė transporto priemonę, pranešė Meksikos civilinės saugos agentūra, perspėdama apie nuošliaužas ir uždarytus kelius Žemutinėje Kalifornijoje.

Nacionalinės sveikatos komisijos (NHC) duomenimis, tikėtasi, kad „Hilary“ slinks į šalies gilumą ir šiaurę, o kai kuriose Meksikos, Kalifornijos ir Nevados dalyse iškris iki 25 cm lietaus.

Tornadai galimi pietryčių Kalifornijoje, vakarų Arizonoje, pietų Nevadoje ir Pietvakarių Jutoje.

Federalinės nepaprastųjų situacijų valdymo agentūra (FEMA) išsiuntė komandas į vietoves, kurių link artėja audra, o Kalifornijos gubernatorius Gavinas Newsomas (Gevinas Niusomas) paskelbė nepaprastąją padėtį didžiojoje dalyje pietinės valstijos teritorijos.

Kalifornijos gubernatoriaus nepaprastųjų situacijų tarnybos direktorė Nancy Ward (Nensi Vord) teigė, kad „Hilary“ gali būti viena didžiausių audrų valstijoje per daugiau nei dešimtmetį.

„Nesuklyskite, – sakė ji šeštadienį spaudos konferencijoje. – Tai labai, labai pavojinga ir didelė audra.“

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode